30. mai 2016

Meekook

Meekoogi kreemi valmistamiseks on vaja

1) 1,5 kilo hapukoort;
2) 200 grammi suhkrut.

Pärast nende kokkusegamist pane see külmikusse paksenemiseks seisma.

Meekoogi taina tegemiseks läheb tarvis järgmisi toiduaineid:

1) 200 grammi suhkrut;
2) kaks supilusikatäit mett;
3) 180 grammi võid;
4) kolm kanamuna nii oma munavalge kui rebuga;
5) kaks teelusikatäit söögisoodat;
6) 430 grammi nisujahu.

Vahusta kanamunad nii oma munavalge kui rebuga kohevaks vahuks ja jäta see nõusse seisma.

Pane teise anumasse kaks teelusikatäit söögisoodat ja 430 grammi nisujahu, misjärel sega need omavahel läbi ja jäta segu mahutisse seisma.

Pane 200 grammi suhkrut ja 180 grammi võid potti ning kuumuta neid seal madalal tulel sulamiseni. Lisa mett ja lase tervel segul veidi podiseda. Tõsta kastrul pliidilt ja lisa segades munavahtu. Liiguta segu edasi ning lisa teises anumas omavahel läbi segatud söögisooda ja nisujahu. Lase tainal vähemalt tund aega jahtuda.

Võta soojust kaotanud tainas ja jaga see viieks portsuks. Iga pallike rulli umbes küpsetusplaadi suuruseks. Selleks võib taina alla panna lauale nisujahu või lengida nisujahuta nõnda, et see on kaetud nii pealt kui alt küpsetuspaberiga. Soovi korral võib ülemise küpsetuspaberi ja taina vahele puistata natuke nisujahu. Tänu sellele tuleb küpsetuspaber pärastpoole taina küljest kergemini lahti.

Küpseta kõik viis laiali rullitud tainakihti 180-kraadise kuumusega ahjus maksimaalselt kümme minutit metallplaadil, mis on määritud võiga või kaetud küpsetuspaberiga. Pruunistunud ehk tumedam kord on maitsvam.

Lõika küpsenud ja ahjust välja võetud kihtide ääri ühtlaseks. Selle käigus tekkivad tükid purusta ja puista need koogi viiendale korrusele. Esimese ja teise, teise ja kolmanda ning neljanda ja viienda kihi vahele pane 1,5-kilogrammisest hapukoorest ja 200-grammisest suhkrust valminud kreemi. Lõpuks lase meekoogil seista külmas või külmikus kas või 24 tundi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar